kolmapäev, 17. märts 2010

Minu eelnevaid tegemisi..


Ahviga tort õele.

Hiljutise sünnipäeva puhul tort õeraasule. Ahviaastal sündimise puhul ahviga :D Hoolimata faktist, et õde sai juba 18 aastat vanaks, oli tort suur hitt :)

Tordi põhja ja külgedele sai pandud biskviitküpsised, täidiseks oli tarretatud vahukoor+jogurt, lisaks banaanitükid ja šokolaaditükid.
Pealt kaetud martsipaniga, martsipanist on tehtud ka ahv ja palm. Banaanikesed ahvi ümber on kummikommid- pole küll ideaalsed, aga sarnased.

Ahvi tegemisest ühtegi pilti kahjuks tehtud ei saanud...tegemise protsess ise väga keeruline ei olnud- martsipani värvisin kakaoga, vastavalt tumedama pruuni saamiseks veidike rohkemaga, heledama pruuni saamikseks vähema hulga kakaoga.
Palm on tehtud ümber biskviitküpsise helepruuni martsipaniga. Lehed on poest ostetud rohelisest martsipanist. Ja minu õnneks seisis palm püsti ka :D (toetasin palmi veidi vastu ahvi..muidu oleks vist küll ümber kukkunud)

Ja rahvusvärvides lint on ümber tordi, kuna õekese sünnipäev on 24. veebruar :)



Just selline võistlus oli veebruarikuus Nami-namis. Igati vinge ja tore ettevõtmine.
Mina tegin selleks puhuks jäätisetordi "Sõlg" :


Põhjas on biskviitküpsised, seejärel mustika-šokolaaditükkidega jogurtijäätis ning pealmiseks kihiks kamaparfee.

Tegemist alustasin suure kausi fooliumiga vooderdamisega. Siis valmistasin kamaparfee ja määrisin enam-vähem ühtlase kihina kausi külgedele ja põhja (sealjuures jätsin nii veerandi jagu segu alles, et pärast kaunistada saaks). Lasin selle külmuda nii tunnikese.
Seejärel vahustasin vahukoore, lisasin maitsestamata jogurti, väheke suhkrut, mustika-toormoosi. Segasin kõik kokku, lisasin hakitud tumeda šokolaadi, ning valasin segu kaussi.
Kõige peale ladusin biskviitküpsised ja kogu kausitäis läks ööks sügavkülma.

Järgmisel päeval kummutasin tordi alusele, eemaldasin kausi ja fooliumi. Võtsin alleshoitud kamaparfee ning kaunistasin tordipritsi abiga äranägemise järgi, püüdes enam-vähem midagi sõlesarnast teha :)

Tort maitses hea, kadus külmkapist päris kiiresti :)

Ja konkursil mainiti mind ka ära. Tunne igaljuhul on väga uhke :) Järgnev äramärkmine teeks igaühe uhkeks:
Maru: "lihtne ja selge joon. Edevat sorti tagasihoidlikkuse võlu - nagu käsitöö, mille ilu ja müügihind pole kunagi tasakaalus. Seest lillakasroosa ja hõõguv, nagu tavaline must pintsak, millel vindiks erkroosa vooder - klassika!"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar