teisipäev, 11. mai 2010

Biskviitkattega rabarberikook

Kevad on ammu käes. Seda on ka turul märgata. Viimane kord turult tulles tõin kaasa kilo rabarbereid ja seega siin siis selle aasta esimene rabarberiküpsetis - kõige klassikalisem rabarberikook minu jaoks. Ja ega see viimaseks ei jää :) Retsept taas Nami-namis. Taignast jagub parajalt keskmise ahjuplaaditäie jaoks. Mina küpsetan tavaliselt 30x24cm kandilises vormis (seekord küll ümmarguses pirukavormis).

Põhi:
150g toasooja võid
100g suhkrut
1 muna
250g nisujahu
0,25tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit


Täidis:
400g rabarberit
1,5 dl suhkrut


Kate:
4 muna
4 sl suhkrut
4 sl jahu


Liivataignapõhja jaoks tuleb toasoe või vahustada suhkruga, seejärel lisada muna, vahusadada veel veidi. Seejärel lisada kuivained ja sõtkuda taignaks. Taignal lasta 30 min külmas puhata.
Samal ajal saab ära lõikuda rabarberi. Mina noori varsi ei koori, vanemad ja suuremaid aga küll.
Kui taigen on seisnud, rullida/suruda see ahjuplaadile. Küpsetada 175*C ahjus 10 minutit.
Siis jaotada ühtlaselt peale suhkruga segatud rabarberitükid ning biskviittaigen, mis on eelnevalt valmis segatud (vahustada munad suhkruga tihedaks heledaks vahuks ja sõeluda juurde jahu. Segada ettevaatlikult läbi). Seejärel panna kook tagasi ahju ja küpsetada 175*C juures umbes 30 minuit, kuni kook on pealt kena pruun ja seest küpsenud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar