reede, 14. mai 2010

Itaaliapärased lihapallid kastmega

Otsides Nami-namist, mida head hakklihast teha, sattusin sellele retseptile. Ja nüüd kiidan siin kõikidele :) Mõnusad küüslauguhõngused lihapallid heas paprikarohkes tomatikastmes. Mees palus edaspidigi teha.

Lihapallid:
2 viilu saia
0,75 dl vett
400g seguhakkliha
1 tl soola
musta pipart
1 muna
2 küünt küüslauku
0,5dl hakitud peterselli
4 sl riivjuustu


Kaste:
1 sibul
2 paprikat
500g purustatud tomatit
soola
1 tl basiilikut
musta pipart


Eemalda saiadelt koorik, pudista sisu kaussi, vala vesi peale ja lase 10 minutit seista. Sega juurde hakkliha, muna, riivjuust, purustatud küüslauk ja maitseained. Sega hoolega ühtlaseks hakkmassiks. Vormi parajad lihapallikesed ja prae keskmisel kuumusel ümberringi pruuniks.
Kastme jaoks haki sibul ja paprikad, prae pannil kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa maitseained ja tomatipüree ja lase umbes 10 minutit podiseda.
Sega juurde lihapallid ja serveeri kohe koos meelepärase kujuga makaronidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar