pühapäev, 16. mai 2010

Kartuli-ürdisupp

Mõnusalt lihtne ja väga maitsev supp. Neljale. Retsept Nami-namis.

25g võid
1 sibul
450g kooritud kartuleid
1 l aedviljapuljongit
2 sl värsket hakitud peterselli
2 sl hakitud murulauku
2 sl 35% rõõska koort
musta pipart
riivitud muskaatpähklit
vajadusel soola


Sulata või potis, lisa hakitud sibul ja hauta mõned minutid. Lõika kooritud kartulid kuubikuteks ja lisa sibulale. Hauta kaane all umbes 5 minutit, seejärel lisa kuum puljong ja keeda, kuni kartulid on pehmed (umbes 15 minutit). Seejärel püreesta supp, lisa hakitud petersell, murulauk, koor ja soovi järgi maitseaineid. Lase veel korraks keema tõusta ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar