laupäev, 1. mai 2010

Sidrunised toorjuustukoogikesed

Analoogne retsept jäi kunagi kuskil netis silma...aga kus, enam ei mäleta. Koogikesed tulevad väga head! Antud kogusest sain 10 koogikest.


8 kakaoga küpsist (nt Selga või Kalev)
50 ml sulavõid
1 sl suhkrut


300g toasooja toorjuustu
1 dl suhkrut
50 ml paksemat hapukoort
2 väikest muna
1 tl riivitud sidrunikoort


1,5 dl sidrunivõiet


Vooderda kümme muffinipanni ava paberist muffinivormidega.
Purusta küpsised pudrunuia abil peeneks puruks. Lisa sulavõi ja suhkur ning sega hoolega läbi. Jaota küpsisepuru muffinivormidesse ja suru korralikult kinni.
Pane toorjuust kaussi, lisa suhkur, hapukoor, munad ja riivitud sidrunikoor. Vispelda segu hoolega ühtlaseks. 
Tõsta igasse muffinivormi küpsisepuru põhjale toorjuustusegu (mina panin muffinivormid peaaegu ääreni täis). Küpseta koogikesi 180*C juures 15-18 minutit, kuni toorjuustutäidis on hüübinud. Lase koogikestel vormis 10 minutit jahtuda, seejärel tõsta pabervormikeste servadest ettevaatlikult muffinipannist välja. Lase täielikult jahtuda ja hoia vähemalt neli tundi külmas (isegi üleöö oleks hea)
Kui hakkad koogikesi serveerima, eemalda ettevaatlikult paberivormikesed ja tõsta igale koogikesele lusikatäis sidrunivõiet. Kaunista kas sidrunikooreribadega, šokolaadipuruga või mõnel muul meelepärasel meetodil.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar