laupäev, 1. mai 2010

Sidrunivõie e lemon curd

Hapukasmagus võie, mida on magustoitudes hea kasutada. Retsept nami-namis.

1-2 suurt sidrunit (1 dl mahla+ 1 tl koort)
3 muna
150g suhkrut
100g magedat toasooja võid


Pese sidrunid hoolega, riivi ühel sidrunil koor(vaja 1 tl). Pressi sidrunitest mahl välja, kokku on mahla vaja 1 dl.
Sega kuumakindlas nõus munad, sidrunimahl ja suhkur. Kuumuta potikeses veidi vett keemiseni ja aseta sidrunimahlaseguga kauss selle kohale. Vispelda kuni kausis olev segu pakseneb (no nii 10 minutit).
Võta kauss veenõu kohalt ära ja klopi sisse või. Sega sisse ka riivitud sidrunikoor.
Lase segul jahtuda ja kasuta magustoitudes.
(Nami-nami leht väidab, et kui steriliseeritud purki kallata, siis seisab külmikus paar nädalat- vast nii siis on ka :D Mina ei tea, mul kulub ta alati päeva-kahega ära :) )

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar