teisipäev, 3. august 2010

Kukeseentega täidetud kartulid

Selles roas on ühendatud kõigi suvised lemmikud - värske kartul ja kukeseened- ning serveeritud need lihtsalt veidi huvitavamal kujul. Inspireeritud selle kuu nami-nami kooskokkamisest "Täidetud köögiviljad". :)
Koguselt kolmele.

6 keskmise suurusega kartulit
300g värskeid kukeseeni
1 sibul
3 küünt küüslauku
100g juustu
soola, pipart
praadimiseks võid


Kõigepealt tuleb kartulid soolaga maitsestatud vette keema panna. Nii nagu mina tean, siis värsked kartulid tuleb panna juba keevasse vette, vanad kartulid külma vette. Ja nii ma ka alati teinud olen ning tegin seegi kord.
Kartulite keemise ajal hakkisin küüslaugu, sibula ja seened. Seejärel sulatasin pannil või, lisasin küüslaugu ning sibula. Praadisin mõned hetked jumekama välimuse saavutamiseks ja lisasin hakitud seened. Praadisin, kuni vesi oli seentest välja auranud ning lõpuks maitsestasin.
Seejärel riivisin ära juustu ning olles seenesegu jahtuma pannud, ootasin, mil kartul valmis saaks.

Kartuleid keetsin, kuni nad olid üpriski pehmed, aga veel laiali ei lagunenud. Seejärel kurnasin ja lasin veidi aega jahtuda. Lõikasin kartulid pooleks ja uuristasin melonilusika abil seest tühjaks, jättes suhteliselt paksud seinad (no nii 0,5 ja 1 cm vahepealsed). Segasin seene-sibulasegu riivjuustuga ära ja täitsin paadid. Ning küpsetasin paadikesi 200*C ahjus umbes 8 minutit, kuni juust oli mõnusalt sulanud.
Serveerisin kohe, mil juust veel mõnusas venivas vormis oli, kõrvale tegin tomatist, paprikast, lehtsalatist ja basiilikust värske salati.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar