reede, 13. august 2010

Pisikesed lehttaignaküpsised

Viimasel ajal on tehtud söögid on põhiliselt värskest kraamist koosnevad ja kerged. Mis on muidugi väga hea. :)
Aga paar päeva tagasi hiilis minuni isu millegi küpsetatud,"tummise" ja magusa järgi. Ja lõpplahendus sai selline kiire ja vähe vaaritamist vajav maius:

lehttaigent
toasooja võid
suhkrut
kaneeli /mooniseemneid


Võtsin lehttaigna pakist ja laotasin lauale. Raputasin kergelt jahuga üle ning rullisin tsipa õhemaks. Määrisin peale toasooja või, raputasin paksult üle suhkruga ja kaneeliga (kui või ununeb enne küpsetamist soojenema võtta, võib selle ka lihtsalt ära sulatada ja taignale sulavõi-suhkru-kaneelisegu määrida). Ja kuna mu mees armastab moonisaiu, siis poolele taignale jätsin kaneeli raputamata ja raputasin selle asemel peale mooniseemneid.
Lõikasin taigna 10 cm laiusteks ribadeks ja keerasin ribad rulli. Sealjuures pooled keerasin tavalist viisi, ühelt küljelt alustades kuni lõpuni ja ülejäänud poole taignast mõlemalt poolt külgedelt rulli, nii et kaks rullikest keskele kokku said.
Saadud pikkadest aga läbimõõdult pisikestest rullidest lõikasin umbes sentimeetripaksused viilud ja laotasin ahjuplaadile. Määrisin pealt sulavõiga, pistsin 200*c juurde ahju ja ootasin nende pruunistumist (sealjuures ahjuust lahti ei teinud küpsemise ajal-lehttaigen ei taha seda). Aega läks alla 10 minuti. Ja seejärel lasin jahtuda.
Mina tegin küpsiseid umbes 400g lehttaignast ja sain kaks ahjuplaaditäit küpsiseid. Ja kõigile maitsesid. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar