teisipäev, 17. august 2010

Tatrapuder

Tatar on üks tänuväärt toiduaine. Söögid sellest on lihtsad, maitsvad ja kiired. Panen siia retsepti klassikalise tatrapudru tegemise jaoks, aga pildid on hoopis üle praetud tatrapudrust, mis niiviisi veidi huvitavama kuue saanud.

Tatrapuder (kahele)


2 dl tatratangu
5 dl keeva vett
soola
2 sl võid


Panna või potti, lasta sulada. Lisada tatratang ja kuumutada mõned minutid. Seejärel lisada keev vesi ja sool ning hautada madalal kuumusel kaane all 15-20 minutit, kuni tang on pehme.
Sobib nii lisandiks kui ka iseseisvaks roaks (mulle vähemalt maitseb tatar ka ilma lisanditeta).



Kui aga tatart on eelmisest päevast üle jäänud või on lihtsalt soov rooga huvitavamaks teha, võib pannil praadida näiteks mõned peotäied viilutatud porrut, lisada külm tatar ning kuumutada mõned minutid, kuni puder on jumekas ja kuum.
Või koos porruga praadida näiteks kukeseeni, mis roale veelgi maitset ja värvi annavad :)
Kuigi jah, ka kõige lihtsam võis üle praetud tatrapuder maitseb imehea!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar