teisipäev, 12. oktoober 2010

Kreeka riisipuding e rizogalo

Veel üks roog nami-nami kreeka toidukoolituselt. Ja no ausõna, ma ei oleks mingil juhul arvanud, et magus riisipuder (no seda ta ju on) võib nii hea olla! Lihtsalt imeline :)
Retsept on loomulikult namis ka. Kogus kuuele.


1 l 3,5%list piima
75-85 g suhkrut
5 cm pikkune lai apelsinikooreriba (kaks on veel parem)
1 kaneelikoor
100g pudruriisi
1 sl vanillikastmepulbrit+ 4 sl piima VÕI 2 sl piima+2 sl maisitärklist+ munarebu
serveerimiseks jahvatatud kaneeli


Piim, suhkur, kaneeli- ja apelsinikoor tuleb panna potikesse ja keema lasta. Sealjuures aeg-ajalt segades. Kui piim keeb, siis lisada riis ja lasta ilma kaaneta umbes pool tunnikest keeda, kuni riis on pehme. Sealjuures ikka ja jälle segades, et puder põhja ei keeks. Seejärel eemaldada kaneelikoor ja apelsiniribad.
Edasi on vaja vanillikastmepulber piimaga segada (või sega kokku piim, tärklis ja munarebud), valada pudru hulka ja kuumutada veidi, kuni puder pakseneb(tärklisesegu puhul on vaja esialgu lusikatäis putru tärklisesegu hulka segada ja alles siis saadud segu ülejäänud pudru hulka segada).
Siis lasta pudrul jahtuda ning külmana serveerida magustoidukaussides, kaneeliga üleraputatult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar