teisipäev, 24. mai 2011

Pahupidi rabarbrikook kardemoniga

Kuna rabarbrihooaeg on just nüüd ja praegu ning paljudel on tagaaias suured pundid roosakasrohelisi varsi kasvamas, siis pole paremat aega koogi söömiseks kui hetkel käimasolev maikuu :D
Mina olen sel aastal antud postituses ära toodud retsepti järgi kooki teinud neljal korral, kuna sööjad nõudsid muudkui lisa :) Ja kook on hea!
Retsept on nami-namist, mina muutsin niipaju, et suurendasin kardemoni kogust. Retseptis toodud kogus sobib ühe ümmarguse, 22-24cm koogivormi jaoks.


Vormi põhja:
25 g võid
1 dl fariinsuhkrut 
300 g tükeldatud rabarbrit


Taigen:
100 g toasooja võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut/-ekstrakti
1 tl jahvatatud kardemoni



Kõigepealt määrida koogivormi küljed võiga, ülejäänud või tuleb määrida vormi põhja. Siis raputada ühtlaselt peale fariinsuhkur ja selle peale tükkideks lõigatud rabarber (NB! kasutades varajasi kevadisi rabarbrivarsi, siis ei ole neid vaja koorida! Ja värv jääb palju roosam :).
Taigna jaoks tuleb toasoe või suhkruga vahustada, seejärel lisada ükshaaval munad, samal ajal muudkui edasi vahustades. Tulemuseks võiks olla võimalikult õhuline segu. Edasi segada omavahel kuivained ja need munavahu hulka sõeluda. Segada kõik ühtlaseks (aga segada nii vähe, kui võimalik!).
Viimaseks kallata tainas rabarbritükkidele, määrida ühtlaselt laiali ja küpsetada kooki 175*C ahjus umbes 30 minutit, aeg-ajalt kooki tikuga kontrollides (kui tikk jääb puhtaks, on kook valmis). Küpsenud koogil lasta vormis viis minutit jahtuda ning seejärel kummutada alusele.


Minule isiklikult maitses see kook rohkem soojalt (aga mitte enam kuumalt), soojus tõi kardemoni aroomi paremalt välja. Aga ka järgmisel hommikul külmalt maitses kook hästi! Ja meheraas, maiasmokk, nagu ta on, leidis, et vanillijäätis peaks ikka ka kõrval olema :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar