kolmapäev, 12. september 2012

Suvikõrvits tordi sisse ka :)

Hiljuti algas kool ja õpilased pidi vutt-vutt oma sammud taas koolimajade poole seadma. Samamoodi ka õpetajad. Jõudu ja jaksu neile selleks aastaks! Kuna esimese septembri nädalavahetusel ma koolialguse torti teha ei jõudnud, siis sai see nädal hiljem ühildatud vanavanemate päeva tordiga. Peaasi, et ikka torti saaks :) Tordipõhjana kasutasin aga hiljaaegu väga lemmikuks saanud sidruni-suvikõrvitsakeeksi, mis tagas selle, et tort väga mõnus ja mahlane sai. Sobis vaarikatega imehästi!
Ja keeksi tordipõhjana kasutan ilmselt edaspidigi, nii mõnus ja mahlane.


Tordipõhi:
200g suvikõrvitsat
1 sidruni koor
2 muna
125g suhkrut
200g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
noaotsatäis soola
1,5dl rapsiõli

Vahele ja peale:
4 dl 35%list rõõska koort
200g kohupiima
maitse järgi suhkrut
paar peotäit vaarikaid



Tordipõhja tegemiseks riivisin suvikõrvitsa ja sidrunikoore. Võtsin teise kausi, lõin sinna kaks muna, lisasin suhkru ja vahustasin, kuni vaht oli tugev ja helekollane. Siis segasin hulka õli, edasi omavahel segatud kuivained ja viimaks suvikõrvitsa ning sidrunikoore.
Kallasin segu paberiga vooderdatud 20cm läbimõõduga koogivormi ja küpsetasin 175*C juures kuni koogi sisse torgatud puutikk jäi puhtaks (umbes kolmveerand tundi). Seejärel tõstsin koogi ahjust välja ja lasin vormis täielikult maha jahtuda. 

Kui koogipõhi oli jahtunud, eemaldasin vormi, lõikasin koogi kaheks kettaks ja pealt veidi siledamaks (ja kui servad on liiga pruunid, võiks neid ka vähemaks võtta). 
Vahustasin rõõsa koore suhkruga tugevaks vahuks, seejärel segasin hulka kohupiima (ettevaatust, et üle ei sega, muidu läheb koor võiks). 

Tordi kokkupanemiseks panin ühe tordipõhjaketta koogialusele, määrisin peale kolmandiku kohupiimasegust, katsin vaarikatega. Seejärel tõstsin peale teise tordipõhja ja katsin koogi pealt ning külgedelt ülejäänud kohupiimakreemiga. Viimaseks kaunistasin mõne vaarikaga.


Mina lasin tordil üleöö seista, aga usun, et seda ei pea tegema. Tordipõhjadeks on ju kasutatud keeksi, seega tort on juba kokkupanemise hetkel väga mahlane. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar