kolmapäev, 17. aprill 2013

Kitsejuustutort murulauguga

Selle soolase tordi retsepti avastasin enda jaoks viimaste lihavõttepühade aegu. Tort sai väga hea, parajalt maheda aga erilise maitsega. Kindlasti kavatsen ka edaspidi pidupäevadel lauale panna!
Retsept Nami-Namist.  (Mina tegin põhja näkileibadest, originaalretseptis on vaja soolaseid küpsiseid. Mõlematpidi on hea ) Kogus 20 cm läbimõõduga vormi jaoks.


100g näkileiba 
75 g sulatatud võid

300g maitsestamata toorjuustu
300g kreemjat kitsejuustu
1 küüs küüslauku
mõnus punt murulauku
2 dl 10%list rõõska koort
4 lehte želatiini
soola, pipart

Purustasin näkileivad taignarulli abil, segasin sulavõiga. Surusin massi lahtikäiva koogivormi põhja ja panin vormi katte kokkusegamise ajaks külmkappi.
Katte tegemiseks panin želatiinilehed külma vette paisuma. Võtsin suure kausi, segasin seal omavahel kitsejuustu ja toorjuustu, riivisin juurde küüslaugu, lisasin soola ja pipart ning segasin hoolega ühtlaseks. Hakkisin murulaugu ja lisasin toorjuustusegule (jätsin veidi murulauku alles).
Kuumutasin koore ning sulatasin selle sees kuivakspigistatud želatiinilehed. Segasin koore toorjuustumassi hulka ja valasin segu näkileivapõhjale. Puistasin peale allesjäänud murulagu ning asetasin tordi tagasi külmkappi, kus see järgmise päevani tahenes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar