esmaspäev, 9. september 2013

Ahjus küpsetatud banaanid

Retsept kahel moel ahjus küpsetatud banaanideks. Mõlemad moodused on head, magusaks küpsenud banaanid on kaetud kahe erineva kattega, kumbki isemoodi mõnus. Mulle meeldis meega veidi rohkem, minuarvates sobib mesi banaanidega. Aga suhkruga oli ka väga hea. 
Kõrvale sobib jäätis, maitsestamata jogurt, toorjuustuvaht või muu selline.

Retseptid nami-namis: siin ja siin. Koguselt kahele.

Meebanaanid

2 banaani
veidi sidrunimahla
1 sl vedelamat mett
1 sl riivsaia
mandlilaaste
1 sl võid


Koorisin banaanid, asetasin ahjuvormi. Määrisin pealt sidrunimahlaga ja siis meega. Raputasin üle riivsaia ning mandlilaastudega, panin peale võitükikesed. Küpsetasin banaane 225*C ahjus 15 minutit, kuniks banaan oli pehme ja kate pruunistunud.


Fariinbanaanid

2 banaani
1 sl võid
2 sl fariinsuhkrut
poole apelsini mahl


Koorisin banaanid, asetasin ahjuvormi. Määrisin pealt võiga, pigistasin peale apelsinimahla ja raputasin peale suhkru. Küpsetasin banaane 225*C ahjus 15 minutit, kuniks banaanid olid pehmed ja pealt karamellised.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar