esmaspäev, 24. märts 2014

Tuunikala-makaronisalat ja kiired salatikorvikesed

Vahel juhtub nii, et külalised saabuvad väga väikese etteteatamisajaga ning on vaja midagi kiiresti lauale panna. Kahtlemata on selleks palju võimalusi, alljärgnev on üks neist: salati valmistamisaeg on lühike ja roa saab kiirelt lauale anda. Ja maitsev pealekauba :)
Korvikestega jäin kohe väga rahule - muretaignakorvikeste tegemine võtab omajagu aega, aga need valmisid väga lihtsa vaevaga.

Tuunikala-makaronisalat
üks keskmine potitäis

400 g väikseid makarone (kasutasin chifferini rigati pastat ehk pisikesi sarvekesi)
2 karpi tuunikalatükke õlis
üks pikk kurk
üks suur paprika
500 g majoneesi

Keetsin makaronid al'dente (paki peal on soovituslik keetmisaeg antud), kurnasin ja loputasin kiirelt külma vee all. Valasin makaronid tagasi potti, lisasin tuunikala, pisikesteks tükkideks hakitud paprika ja kurgi ning majoneesi. Segasin hoolikalt läbi.


Kiired salatikorvikesed

neljakandilist leiba/saia/sepikut (iga korvikese jaoks üks viil)

Lõikasin sepikuviiludel koorikud ära. Rullisin taignarulliga sepikuviilud õhukeseks ja surusin metallist muffinipanni avadesse. Küpsetasin 200*C ahjus kolm kuni viis minutit, kuniks korvikesed olid servadest pruunikad. Seejärel tõstsin vormi ahjust välja ja lasin korvikestel muffinipannis jahtuda.

Lauale panekuks tõstsin salati korvikestesse ning serveerisin.


* Salatite jaoks ei tohiks makarone kindlasti üle keeta, seega tasub jälgida tootja soovitatud keetmisaega!
* Pärast keetmist loputan makaronid külma vee alt läbi, siis jahtuvad need koheselt ja ei jää salatis üksteise külge kinni
* Kui soovida tugevama kalamaitsega salatit, võib lisada veel ühe karbi tuunikala
* Kasutan alati tuunikala õlis, see on meeldivama maitsega kui tuunikala soolvees
* Salatikorvikesi tasub täidisega täita vahetult enne lauale andmist, siis ei muutu nad pehmeks

* Salati idee õelt, aitäh!
* Retsepti valmimist toetas Veski Mati oma uute pastatoodetega, aitäh!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar