teisipäev, 8. aprill 2014

Krõbeda juustukattega ahjupasta

Kui eelmisest päevast on makarone üle jäänud, saab neist ahju pistes mõnusa roa teha. Loomulikult võib roa jaoks ka eraldi pasta keeta, nagu mina tegin :) . Rooga saab küpsetada nii ühes suures vormis kui ka portsjonivormides. Ning kes soovib veelgi intensiivsemat tomatimaitset, võib tavaliste kirsstomatite asemel päiksekuivatatud tomateid kasutada. Ühesõnaga- võimalusi on palju :) ja roog tuleb just selline mõnus vihmase ilma soojendav toit.


300 g keetmata pastat, meelepärase kujuga (kasutasin Veski Mati pennesid)
200 g Valio Forte juustu (või muud tugevamamaitselist juustu)
100 g kirsstomateid
0,5-1 dl riivsaia (liialdada pole vaja, aga kogus oleneb vormi suurusest)
mõned sl oliivõli
pisike pundike peterselli
teelusikatäis kuivatatud vorstirohtu

Keetsin pasta al dente, kurnasin ja valasin kandilisse madalamasse ahjuvormi. Riivisin peale juustu ja puistasin peale pooleks /sektoriteks lõigatud kirsstomatid.
Segasin omavahel peeneks hakitud peterselli, vorstirohu, riivsaia ja oliivõli. Puistasin segu ühtlaselt makaronivormile. Tõstsin vormi eelkuumutatud ahju ning küpsetasin 200*C juures, kuni riivsaiakate oli pruunistunud ja juust sulanud. Serveerisin kohe.

* Retsepti valmimist toetas Veski Mati oma uute pastatoodetega, aitäh!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar