kolmapäev, 16. aprill 2014

Vanilje-naadimuffinid

Kevad on käes. Linnukesed laulavad, (umb)rohi ajab end maa seest päikse poole ja tuju läheb järjest rõõmsamaks. Ja otseloomulikult tasub seda kevadet ka küpsetistesse peita.
Allolevad naadimuffinid on mahedad, maitsevad üldjuhul kõigile. Naat domineerima ei jää, aga väga ilusa värvi annab küll. 


Retsept Nami-Nami kokandusportaalist. Koguselt 12 tavasuuruses muhvikest.

3 muna
1,5 dl suhkrut
50 g hapukoort
100 g sulatatud võid
3 dl nisujahu
1 tl vaniljesuhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
3 dl tihkelt kokku surutud värskeid naadilehti


Alustuseks valasin naadilehtedele keeva vee ja lasin neil taigna kokkusegamise ajal seista.
Kloppisin muna suhkruga vahtu, lisasin hapukoore ning jahtunud sulavõi. Segasin läbi, kallasin juurde omavahel segatud kuivained. Segasin taigna kokku. 
Kurnasin naadi, pigistasin kuivaks ja hakkisin peeneks. Segasin taigna hulka.
Jaotasin taigna paberiga vooderdatud muffinipanni aukudesse, tõstsin panni eelkuumutatud ahju ja küpsetasin 220*C juures umbes 12-15 minutit, kuniks muffinid olid kerkinud ja pealt helepruunid.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar