teisipäev, 7. oktoober 2014

Kõrvitsarullbiskviit šokolaadikreemiga

Ikka kõrvitsalainel! :)

Väga mõnus rullbiskviit- kõrvitsa ja vürtside kerge mekk koos maheda šokolaadikreemiga. Kindlasti tasub rullil üleöö seista lasta, siis on kreem sees just see õige. Samal päeval süües on kreem pehme ja kook ei hoia hästi oma kuju. Seega- kook õhtul valmis teha ja hommikul saab sööma asuda :)


3 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl kõrvitsapüreed
1 dl nisujahu
0,5 tl kaneeli
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl jahvatatud nelki
tsipa riivitud muskaatpähklit
näpuotsaga soola

peale raputamiseks 1 sl suhkrut + 1 tl kaneeli

kreemiks:
2 dl 35%-list rõõska koort
1-2 sl suhkrut
50 g tumedat šokolaadi

Vahustasin munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sõelusin juurde omavahel segatud kuivained-vürtsid ja tõstsin juurde kõrvitsapüree. Segasin ettevaatlikult kõik komponendid kokku- segasin just nii palju, kui vaja ning nii vähe, kui võimalik. Valasin taigna küpsetuspaberiga kaetud väiksemat sorti ahjuplaadile (25cm x 35cm) ja küpsetasin 200*C ahjus umbes kümmekond minutit, kuni biskviit oli pealt pruunikas.

Küpsemise ajal valmistasin ette laua: panin lauale puhta küpsetuspaberilehe, raputasin sinna õhukese kihina suhkru ja kaneeli. 
Valmis biskviidi kummutasin kaneelisuhkruga kaetud puhtale küpsetuspaberile, eemaldasin ettevaatlikult koogi põhja all olnud paberi ning keerasin biskviidi kuumalt puhta küpsetuspaberiga koos rulli. Lasin nii, rulli keeratuna, jahtuda.


Sel ajal, kui biskviit jahtus, tegin kreemi: Valasin tsipa koort potikesse (no max paar supiluiskatäit), kuumutasin auramiseni. Kuuma koore sisse tükeldasin šokolaadi ning sulatasin selle koore sisse. Segasin ühtlaseks ja lasin jahtuda. 
Vahustasin ülejäänud rõõsa koore supilusikatäie suhkruga. Segasin sulašokolaadi vahukoore sisse.

Jahtunud biskviidi rullisin lahti, määrisin kreemi peale ning keerasin rulli tagasi (rulli on natuke paha keerata, kuna kreem on omajagu vedel. Aga järgmiseks päevaks on see hea tihke, seega tasub vaeva näha :) ). Asetasin külmikusse ning lasin üleöö seista. 


P.S   Nami-Nami kokandusfoorumis on mõnus kõrvitsateemaline kooskokkamine- seal on palju häid ideid! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar